Колядку чути під вікном,
На небі зірка засіяла.
Молитва вголос зазвучала.
Христос родився – слав його.
Вихованці ДНЗ «Малятко» всіх щиро вітають зі святом !
https://www.youtube.com/watch?v=NeRfdf7cj6w
До наших маляток свято завітало,
Веселощі й солодощі усім подарувало.
Фото- відео презентація https://www.youtube.com/watch?v=ywOHnJ58fiw
Психолог Денисюк О.Л. провела з педагогічним колективом заняття – тренінг «Ігри підданих маленького королівства» з метою дати можливість педагогам краще пізнати себе і налагодити взаємодію в колективі.
11 грудня 2020 року у дошкільному навчальному закладі відбулися Андріївські вечорниці. Свято Андрія і його особливості святкування, розпочинають зимовий цикл тематичних Різдвяно – Новорічних свят. Вихователі старшої групи Антонюк Н.В, та Кривицька Л.М. разом з музичним керівником Войтович О.В. провели належну підготовку до проведення вечорниць, прикрасили залу відповідно до тематики традиції: українська хата,прикрашена вишитими рушниками, стара піч, лави, застелені різнокольоровими доріжками. На столі традиційні страви наших предків: пиріжки, пампушки, вареники, мед і,звичайно ж, калита.
Дівчатка і хлопчики на вечорницях танцювали, співали в народні ігри грали, а ще жартували і один перед одним вихвалялися. Незабули і про особливості цього свята: хлопці, за традицією, провели обряд «Кусання Калити». Закінчилися вечорниці співом і танцями. Дівчата пригощали хлопців варениками та справжньою Калитою.
Метою свята було ознайомити дітей з оберегами української родини, пробуджувати пізнавальні інтереси до історії свого родоводу, української нації, її культури і побуту; сприяти розвиткові творчих здібностей дітей, бажання примножувати родинні традиції, берегти свою національну культуру, розвивати творчі акторські здібності дошкільнят.
День культури споживання їжі пройшов у дошкільному закладі 3 грудня 2020р. В рамках його проведення були різні майстер - класи з приготування салатів, бутербродів, декорування страв, проводилися бесіди про кулінарні уподобання і традиції української кухні.
Ставилися завдання :
- виробляти стійки навички гігієни харчуванння (не брати їжі брудними руками, не споживати немиті овочі, фрукти тощо.)
- формувати культуру поведіки за столом, вчити правильно користуватися серветкою, столовими приборами, охайно споживати їжу.)
- дітям середньої, старшої групи сумлінно виконувати обов'язки чергового по їдальні.
ФОТОЗВІТ https://www.youtube.com/watch?v=zxYY7mlwI1E