М А Л Я Т К О

Колядку чути під вікном,

На небі зірка засіяла.

Молитва вголос зазвучала.

Христос родився – слав його.

Вихованці   ДНЗ «Малятко» всіх щиро вітають зі святом !

https://www.youtube.com/watch?v=NeRfdf7cj6w

До наших маляток свято завітало,

Веселощі й солодощі усім подарувало.

Фото- відео презентація  https://www.youtube.com/watch?v=ywOHnJ58fiw

 

Психолог Денисюк О.Л. провела з педагогічним колективом заняття – тренінг «Ігри підданих маленького королівства» з метою дати можливість педагогам краще пізнати себе і налагодити взаємодію в колективі.

 

11 грудня 2020 року у дошкільному навчальному закладі відбулися Андріївські вечорниці. Свято Андрія і його особливості святкування, розпочинають зимовий цикл тематичних Різдвяно – Новорічних свят. Вихователі старшої групи Антонюк Н.В, та Кривицька Л.М. разом з музичним керівником  Войтович О.В. провели належну підготовку до проведення вечорниць, прикрасили  залу відповідно до тематики традиції:  українська хата,прикрашена вишитими рушниками, стара піч, лави, застелені різнокольоровими доріжками. На столі традиційні страви наших предків: пиріжки, пампушки, вареники, мед і,звичайно ж, калита.

Дівчатка і хлопчики на вечорницях танцювали, співали в народні ігри грали, а ще жартували і один перед одним вихвалялися. Незабули і про особливості цього свята: хлопці, за традицією, провели обряд «Кусання Калити». Закінчилися вечорниці співом і танцями. Дівчата пригощали хлопців варениками та справжньою Калитою.

Метою свята було ознайомити дітей з оберегами української родини, пробуджувати пізнавальні інтереси до історії свого родоводу, української нації, її культури і побуту; сприяти розвиткові творчих здібностей дітей, бажання примножувати родинні традиції, берегти свою національну культуру, розвивати творчі акторські здібності дошкільнят.

День культури споживання їжі пройшов у дошкільному закладі  3 грудня 2020р. В рамках його проведення були різні  майстер - класи з приготування салатів, бутербродів, декорування страв, проводилися бесіди про кулінарні уподобання і традиції української кухні.

Ставилися завдання : 

- виробляти  стійки навички гігієни харчуванння (не брати їжі брудними  руками, не споживати немиті овочі, фрукти тощо.)

- формувати культуру  поведіки за столом, вчити правильно користуватися серветкою, столовими приборами, охайно споживати їжу.)

- дітям середньої, старшої групи сумлінно виконувати обов'язки чергового  по їдальні.

 ФОТОЗВІТ     https://www.youtube.com/watch?v=zxYY7mlwI1E